Instagram Ne Sıklıkla ve Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı?

Sosyal ağlar insanların en önemli paylaşım alanlarından birisidir. Bunun yanında hangi gün hangi saatler arasında paylaşım yapacağını bilmek ya da günde en fazla kaç kez paylaşım yapacağını bilmek de önem taşır. Günümüzde paylaşım yapmak aşamasında düzenli olarak günlük paylaşımlar yaparak hedef kitlenizi arttırabilirsiniz. Aynı zamanda yapılan paylaşımların gerçekten ilgi çeken hususları olmak zorundadır.

Bu tür video ya da resim paylaşımları yaparak instagram ağında belirli bir kitleye ulaşabilirsiniz. Yine instagram ağında yapılan paylaşım ayarları ile birlikte insanların daha fazla sizin ile iletişim kurması mümkündür. Hızlı bir şekilde takipçi sayısını arttırmak için çoğu zaman birçok insan ardı ardına videolar paylaşır. Oysa ki her işi tadında bırakmak gerekir. Böylelikle paylaşımların daha kaliteli olması ve daha fazla insana ulaştırılması mümkün olur. Bu nedenlerden dolayı hafta için hangi saatler arasında paylaşımlar yapmak ya da haftada kaç kez paylaşım yapmak gibi detaylar önemli hale gelir.

Günde yapılacak en fazla 2 olmalıdır. Hem kaliteli hem de yeterince beğeni alacak videolar hazırlayarak ve sürekli paylaşım yapmayarak kısa sürede hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda insanların paylaşım yaparak maddi kazanç elde etmesi de mümkün olduğundan dolayı instagram ağında bu paylaşımları yaparken kaliteli ve özenli içerikler hazırlamanız tavsiye edilir.

Günlük olarak hemen hemen herkes instagram ağını kullanıyor. Bu nedenle de insanların instagram ağını kullanması sayesinde iletişim daha kolay hale geliyor. Aynı zamanda günlük yaşam koşulları düşünüldüğünde insanların hangi saatler arasında instagram ağını daha yoğun olarak kullandığını bilerek hızlı bir şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Böylelikle paylaşımlarınız da boşa gitmemiş olur.

Hangi Günler Hangi Saatler Arasında Paylaşım Yapmak Gerekir?

İnsanların yaşam koşulları düşünüldüğünde herkesin çalışmak zorunda olduğu ve çalışma saatlerinin hafta içi saatlerde daha fazla olduğu görüldüğünden dolayı paylaşım yaptığınız saatleri tam olarak kestirerek doğru paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu durumu her güne özel örnekler ile somutlaştırmak mümkündür.

Örneğin insanlar genellikle hafta sonları yani cumartesi ve Pazar günleri dışarıda olmayı tercih ederler. Bu nedenle de insanların sosyal medya kullanma alışkanlıkları bir miktar azalmış olur. Bunun yanında yapılan paylaşımların bir sonucu olarak insanların daha fazla etkileşim alması için hafta sonları genellikle geç saatler seçilmelidir. Örneğin Cuma akşamında ya da cumartesi akşamı paylaşım yapacaksanız bu durumda gece geç saatleri seçmeniz sizin faydanıza olur. Gece 23 ile 02 saatleri arasında yapılan paylaşımlar hedef kitleye ulaşması için daha uygun olur.

Bir diğer detay olarak Pazar günleri genellikle pazartesiye hazırlık ile geçer. Bu nedenle de Pazar günleri yapılan paylaşımların hedef kitleye ulaşmasında sıkıntılar ortaya çıkar. Bu günlerde mümkün olan en az paylaşımların yapılması ve gün içinde değil de akşam saatlerinde paylaşımların yapılması daha iyi olur.

Hafta içi günlerinde ise insanların çalışmaya başlaması ile geçer. Bu nedenle de hafta için günlerinde yapılan paylaşımların sabah saatlerinde olması   daha fazla tavsiye edilir. Özellikle pazartesi günleri kişilerin işlerine motive olması açısından sabah 08 ile 12 arasında yapılan paylaşımlar daha fazla dikkat çeker.

Diğer günler için de yine benzeri saatler geçerlidir. Bunun yanında hafta sonlarına geçmeden önceki son gün olan Cuma günlerinde yapılan paylaşımlar için Cuma öğleden sonra tercih edilir. Kişiler günün ve haftanın yorgunluğunu gidermek için sosyal medya ağlarını daha yoğun bir şekilde bu saatler arasında kullandıklarından dolayı bu saatler arasında yapılan paylaşımlar daha fazla ön plana çıkar.

İnstagram Videoları Ne Kadar Süreli Kalır?

İnstagram videolarının hayatta kalma süreleri yaklaşık olarak 21 saattir. Yani 21 saatin sonunda videoların sonlandığı görülür. Paylaşım yaparken bu detaylara dikkat ederek paylaşımlar yapmak yerinde olacaktır. Günümüzde birçok insan ardı ardına günlerce süren paylaşımlar yaparak hedef kitleye ulaşmak ister. Bu nedenlerden dolayı sürekli paylaşımlar yaparlar. Oysa bu paylaşımların sürekli olmasının yerine limitli olarak yapılması başarı açısından daha önemli hale gelir.

Son zamanlarda bu nedenlerden dolayı birçok insanın beklentilerini karşılayan yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda insanların yaşam şartlarını bilerek de paylaşımların daha fazla kişiye ulaşması sağlanmış olur. Son yıllarda birçok insan paylaşımlarında bu detaylara dikkat ederek önemli bir kitle kazanır. Siz de instagram ağında daha fazla insana hızlı bir şekilde ulaşmak için bu yöntemleri tercih ederek daha başarılı bir işlem yapabilirsiniz.

Bir paylaşımın eskimesi için en fazla iki gün yeterlidir. Sosyal medya ağlarında gündem çok çabuk değiştiği için sosyal medyanın kullanımında hızlı davranmak gerekir. Aynı zamanda sosyal medya paylaşımları sayesinde insanların erişimi daha kolay olduğundan dolayı gerekli saatler dikkate alınarak paylaşımlar yapılması önemlidir. Günümüzde internet üzerinde sosyal ağları kullanan milyarlarca insan bulunuyor. İnstagram kullanan insan sayısı ise 1 milyar rakamını çoktan geçmiş bulunuyor. Bu hedef kitleye özel paylaşımlar yapmak yerinde olacaktır.