Instagram Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alabilirim
  1. Instagram Hesabımın Şifresini Unuttum, Nasıl Geri Alabilirim

  2. Instagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alırım

  3. Instagram Hesabım Çalındı ve Kapatıldı, Nasıl Geri Alırım

Şifresi Unutulan Instagram Hesabını Geri Alma

Şifresi unutulan hesapların yüzde 90'lık kısmını geri almak mümkündür. Bunun için birkaç yöntem mevcut. İlk olarak, Instagram mobil uygulaması üzerinde "giriş yapmak için yardım al" yada Instagram masaüstünde "Şifremi unuttum" seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Giriş yapmak için yardım al butonuna tıkladığınızda karşınıza hesabımı bul ekranı çıkacaktır. Buraya hesabınızın kullanıcı adını, eğer kullanıcı adını hatırlamıyorsanız hesabın bağlı olduğu e-mail adresi yada telefon numarası girebilirsiniz. Ayrıca hesabınızın facebook hesabınız ile bağlı olduğundan eminseniz "Facebook ile giriş yap" butonuna tıklayabilirsiniz.

Şifresini unuttuğunuz hesaba, telefon numarasını kaydettiyseniz SMS ile giriş yapmak için yardım alabilirsiniz. SMS butonuna tıkladığınızda, telefonunuza Instagram tarafından bir SMS gönderilecektir. Telefonunuza gönderilen SMS kodunu Instagram hesabınıza giriş yapmak için kullanabilirsiniz ve sonrasında şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

Şifresini unuttuğunuz hesap üzerinde telefon numarası kayıtlı değil, sadece e-mail adresi kayıtlı ise "E-posta Gönder" butonuna tıklayabilirsiniz. Instagram tarafından SMS koduna benzer şekilde, e-mail olarak bir kurtarma kodu e-posta adresinize gönderilecektir. Tarafınıza e posta olarak gönderilen hesap kurtarma kodunuzu, Instagram uygulamasında istenen kutucuklara yazdıktan sonra hesabınıza erişebilirsiniz.

Instagram Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alabilirim

Son zamanlarda Instagram özel mesaj kutunuza gelen, Instagram telif sorunu gibi içeriklerle hesabınızın kapatılacağını, Instagram hesap kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi gerektiren mesajlar alıyor olabilirsiniz. Sizin de fark edebileceğiniz üzere bu mesajlar normal bir Instagram profili tarafından gönderilmekte olup, sadece isim değiştirerek sizi aldatmaya çalışıyorlar. Belirtilen linklere tıklayıp, kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde ise hesabınızı çalarak, takipçilerinizi dolandırmaya veya aldatmaya yönelik eylemlerde bulunuyorlar.

Hesabınızı çalan kişiler genellikle ilk olarak email ve telefon numarası değişikliği yapmakta ve ardından Google Authentication uygulamasını bağlayarak iki faktörlü doğrulama özelliğini aktif hale getirmekteler. Eğer sizin de başınıza böyle birşey gelmesini istemiyorsanız, telefonunuza google authentication uygulamasını indirerek, Instagram hesabınızın iki faktörlü doğrulama özelliğini açmanızı ve kurtarma kodlarınızı bir kenara not etmenizi öneriyoruz.

Eğer şifrenizi veya hesabınızı kaybettiyseniz ve giriş yapamıyorsanız ancak hesabınızı geri almak istiyorsanız makalemizde anlatacağımız adımları uygulayarak çalınan yada kaybettiğiniz hesabınızı geri alabilirsiniz.

Çalınan Instagram Hesabını Geri Alma

Instagram hesabınız çalındıysa, hesabınıza bağlı olan e-posta adresi ve telefon numarası çoğu zaman hesap çalınır çalınmaz değiştirilir. Bu durumda Instagram tarafından e-posta adresiniz değiştirildi şeklinde bir e-posta alırsınız. Şanslıysanız e-posta içerisinde "bu değişikliği ben yapmadım" butonuna tıklayarak hesabınızı hemen kurtarabilir ve şifrenizi değiştirerek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Ancak hırsızlar son zamanlarda şifreyi değiştirip, sizin cihazınızdan çıkış yaptırmakta ve 2FA denilen iki faktörlü doğrulama özelliğini kullanarak "bu değişikliği ben yapmadım" özelliğini devre dışı bırakırlar.

Instagram hesabınızda "e-posta değişikliği yapıldı" şeklinde bir mail gönderemiyorsanız tüm postalar ve spam kutusunu kontrol etmelisiniz. Eğer Instagram tarafından böyle bir e-posta almadıysanız, hesabınızı güvene almanız için fırsatınız var demektir.

Instagram tarafından gönderilen mail içerisindeki "email değişikliğini geri al" linki çalışmıyor ise biraz uğraşmanız gerekecek. Bu aşamada ilk olarak denemeniz gereken adım, Instagram mobil uygulamasında "Giriş yapmak için yardım al" butonuna tıklamak, ardından kullanıcı adınızı biliyorsanız kullanıcı adınızı girmelisiniz, bilmiyorsanız yine önceden kayıtlı olduğu e-posta adresini girerek devam etmelisiniz.

Hırsızlar tarafından çalınan hesabınıza 2FA eklendiyse giriş yapmak için yardım al özelliği işe yaramayacaktır. Bu durumda "[email protected]" e-mail adresine, hesabınızın çalınmadan önce kayıtlı olduğu e-mail adresinizden, durumu belirten bir e-posta göndermelisiniz. Bu e-postanın içerisinde kullanıcı adınız, profile önceden bağlı olan telefon numarası ve e-mail adresinizi ekleyerek çalındığını belirtmelisiniz. En önemli nokta ise, boş bir kağıda Instagram kullanıcı adınızı yazmalı ve bu kağıdı iki elinizle tutarak yüzünüzün net göründüğü fotoğrafı e-postaya eklemelisiniz.

Çalınan ve Kapatılan Instagram Hesabını Geri Alma

Instagram hesabınızın çalınmasından sonra takipçilerinizin hesabı raporlaması dolayısıyla Instagram tarafından çoğu zaman hesabınız kapatılabilmektedir. Bu durumda Instagram'a bir form göndermelisiniz.

Form linki : https://help.instagram.com/contact/1652567838289083

Yukarıdaki linkte bulunan Instagram formunu dikkatlice doldurarak gönderdiğinizde tarafınıza bir e-posta gelecektir. Sizden istenen tüm bilgileri ve fotoğrafları doğru şekilde gönderdiğinizden emin olunuz.

Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var ? Bir profesyonel ile çalışmak için websitemizin destek hattı üzerinden iletişime geçebilirsin.